Wie ben ik

Lydia Smith Van der Waal massaseurLydia Smith-Van der Waal, eigenaar van VitaFerma.

Lydia zegt: “Ik ben geboren in Johannesburg en getogen in Pretoria (Zuid Afrika). Van jongs af aan was al duidelijk dat ik een bepaalde innerlijk kracht bezat. Daarmee wilde ik mensen en dieren om mij heen helpen. Mijn middelbare schooltijd bracht ik door op een vrije school. Daar werd mijn visie verbreed en leerde ik dat een mens holistisch gezien moet worden. Alle lichamelijke, psychologische, sociale en spirituele facetten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar onderling.

In 2001 emigreerden ik na Nederland. Na vele jaren zoeken naar wat mij intens gelukkig zou maken, werd duidelijk dat ik de aanvoeling van mijn handen en mijn innerlijke kracht wilde combineren met het holistische aspect om mensen nieuwe vitaliteit te geven.”

Steeds meer verdiepte ik mij in de theorie en praktijk van de massagekunst. Het oeroude archetype van de levensbloem (Flower of Life) werd het symbool dat mij intrigeerde. Het geheel en de verbindingen zien er zo eenvoudig uit, maar toch bevat het complexe wiskundige contexten. Het uit 19 cirkels bestaande motief staat in vele culturen over de hele wereld bekend als een symbolische voorstelling van de kosmische orde en de eeuwige wederkeer van het leven.  In zijn geheel betekent dit symbool verbondenheid, harmonie, bescherming en schepping. De overlappende cirkels staan weer voor de meerdere lagen waaruit het leven bestaat. Er wordt ook gezegd dat deze bloem krachtige, helende en energetische werkingen aan dit universele natuursymbool toekent.

Na diverse studies heb ik mijn kennis opgedaan in de Westerse alsmede de Chinese massage- en voetreflextherapie. Tijdens deze behandelingen worden ook energiebanen en acupunctuurpunten behandeld. Door deze twee technieken te combineren, worden klachten en blokkades effectief aangepakt. De ‘Plus’ in de massagetypes staat symbool voor de verbinding van deze twee werelden.

Wilt u weten welke massages mijn praktijk, VitaFerma, u biedt dan kunt u een kijkje nemen bij Massages. U kunt uiteraard ook meteen een afspraak maken.